Gewasbescherming

Behaal je certificaten gewasbescherming met onze cursussen.

Wettelijk verplicht

Het bewijs van vakbekwaamheid Uitvoeren gewasbescherming is er voor ondernemers en werknemers die gewasbeschermingsmiddelen aankopen, toepassen en in bewaring hebben.  

Het Bewijs van vakbekwaamheid Bedrijfsvoeren gewasbescherming is verplicht voor bedrijfsleiders die gewasbeschermingsmiddelen aankopen, in opslag hebben en (laten) toepassen. Ook verkopend adviseurs en adviserende verkopers hebben het Bewijs van Vakbekwaamheid Bedrijfsvoeren Gewasbescherming nodig.

Klik op deze link voor het schema "welk bewijs van vakbekwaamheid is voor mij van toepassing"?

De licenties worden geregistreerd- en uitgegeven door Bureau Erkenningen.

Op het Clusius College bieden we twee cursussen aan op het gebied van gewasbescherming, namelijk:

Totaalpakket

Met onze cursussen en het lesmateriaal word je optimaal voorbereid op het theorie- en praktijkexamen van het certificaat. Iedere complete cursus heeft een opleidingsduur van 8 dagdelen en vindt plaats op het Clusius College in Hoorn. In overleg is een gecombineerd traject voor Uitvoeren en Bedrijfsvoeren gewasbescherming mogelijk.

  • Meer weten of aanmelden? Klik op de onderstaande cursus naar keuze. Heb je vragen? Mail dan naar: bedrijfsopleidingen@clusius.nl
  • Wil je weten hoe het inschrijven voor de cursus gaat? Klik dan op onderstaand instructiefilmpje voor een voorbeeld. 

Onderwijsgroep Noordwest-Holland

Om de regionale markt optimaal te bedienen worden de cursussen van het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland aangeboden via Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Dit betekent dat alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen die beide instellingen verzorgen, worden aangeboden onder de vlag van Onderwijsgroep Noordwest-Holland