Avondopleiding Aankomend Hovenier

Iets voor jou?

Wil je ook meer weten over het ontwerpen van tuinen en beplanting. Wil je buiten werken en praktisch aan de slag? Of wil je je laten bijscholen? Met de avondopleiding Aankomend Hovenier van de Onderwijsgroep Noordwest Holland is het allemaal mogelijk. Deze avondopleiding volg je op het Clusius College in Alkmaar. Bij ons leer je door te doen. Je krijgt les van echte vakexperts met een hart voor groen!

Een unieke opleiding die erkend wordt door de koninklijke vereniging voor hoveniers en groenvoorzieners (VHG). En wist je dat de hovenierssector een groot tekort heeft aan gemotiveerde werknemers? Werken in het groen biedt een geweldige uitdaging aan mogelijkheden voor onder andere zij-instromers.

Lees de de ervaringsverhalen van Job, Monique en vincent

Groene vingers? Graag buiten aan de slag? Volg deze avondopleiding!

Bepaal zelf je leertraject 

Op het Clusius College in Alkmaar verzorgen wij in de avonduren de vakopleiding Aankomend Hovenier. Deze populaire deeltijdopleiding is bedoeld voor volwassenen die zich graag laten scholen op het gebied van hovenierswerk. Een unieke opleiding die erkend wordt door de branchevereniging VHG. Dat betekent dat deze opleiding voor wat betreft de inhoud en uitvoering aan de eisen van de hoveniersbranche voldoet.

De opleiding wordt afgesloten met een toets/examen op elk onderdeel. Wie daarvoor slaagt, ontvangt het, door VHG erkende certificaat Aankomend Hovenier. De opleiding start op 5 september 2022.

Samenwerking

Om de regionale markt optimaal te bedienen worden de cursussen van het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland aangeboden via Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Dit betekent dat alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen die beide instellingen verzorgen, worden aangeboden onder de vlag van Onderwijsgroep Noordwest-Holland.

Heeft u een vraag over de avondopleiding?

* verplicht veld