Creatief en gevoel voor styling? Groene vingers? Volg deze avondopleiding!
Avondopleiding Bloemstylist
Word jij ook gelukkig van prachtige bloemen en andere botanische producten? Heb je altijd al de fijne kneepjes van het vak willen leren? Of wil je je laten bijscholen? Met de avondopleiding Bloemstylist van de Onderwijsgroep NWH is dit mogelijk. Deze avondopleiding volg je op het Clusius College in Alkmaar, onder de bezielende begeleiding van experts 
 
Deze populaire deeltijdopleiding is bedoeld voor volwassenen die zich graag laten scholen op het gebied van bloem & styling. Een unieke opleiding die erkend wordt door het Floral Education Center het keurmerk van de  Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW). 
 
De opleiding omvat 3 modulen die ook als losse cursus te volgen zijn. De modulen zijn: Boeketten, Winkelbloemwerk en Trendy Bloemwerk.  Voor de module Trendy Bloemwerk geldt dat je één van de andere modules gevolgd moet hebben. 
 
Aan het eind van elke module is een praktijktoets. Als alle drie de modulen voldoende zijn afgesloten, ontvangt men aan het eind van het jaar het getuigschrift Basis Bloemist, erkend door de branchevereniging VBW
Startdata modules

Module boeketten 
Stardatum: 27-09-2022 
Leer op een professionele manier verschillende soorten boeketten maken, van eenvoudig toch meer complexere vormen. Door het aanleren van verschillende technieken zal het resultaat een andere vorm aannemen en worden diverse toepassingsmogelijkheden van boeketten eigen gemaakt. Verzorging en presentatie zijn belangrijke criteria in deze module.

Module Winkelbloemwerk
Stardatum:
 10-01-2023
Op een professionele manier maken van vaasarrangementen, schaalarrangementen, tafeldecoraties, bloemversieringen in corsagevorm. Je leert in deze module het meest voorkomend bloemwerk op een vakkundige manier maken en ontwerpen. Verzorging, presentatie en samenstelling van het bloemwerk komt in de module uitvoerig aan bod.

Module Trendy Bloemwerk
Startdatum:
 04-04-2023
Op een professionele manier ontwerpen en arrangeren van trendy bloemwerk volgens de actuele trends. Je leert trends ontleden en naar aanleiding hiervan je eigen ontwerp voor bloempresentaties te maken. In deze module zal veel aandacht zijn voor presentatietechnieken en combinaties maken met niet-plantaardig materiaal. Actuele vakliteratuur staat centraal in deze module.