Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Castricum

Nieuws


 • Voorlichtingsavond Clusius College Castricum

  Het Clusius College Castricum wil ouder(s)/en /of verzorger(s) van leerlingen uit groep 8 graag tijdig informeren over de opleidingsmogelijkheden van het Clusius College Castricum. Wij stellen het dan ook erg op prijs u te ontmoeten op woensdag 29 oktober aanstaande in de aula van de school, Oranjelaan 2a te Castricum


 • Dag van de Duurzaamheid op Clusius Castricum

  Op 10 oktober was het de dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland hebben duizenden duurzame activiteiten plaatsgevonden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Om te laten zien dat duurzaamheid past in ons dagelijks leven en we een ‘groene’ samenleving hebben én willen!


 • De ClusiBus gaat wéér rijden!

  Na het succes van verleden jaar gaat de ‘Clusibus’ - de schoolbus die rijdt tussen Zaanstreek en Clusius Castricum- dit schooljaar langer rijden, namelijk 20 schoolweken. Start op dinsdag 21 oktober 2014 en laatste op vrijdag 27 maart 2015. De bus zal dagelijks rijden; aankomst Clusius 8:15 uur, vertrek vanaf Clusius 16:10 uur. Op donderdagmiddag (vergadermiddag docenten) rijdt de bus 2x, een vroege en een late rit voor de leerlingen die toch les hebben op donderdagmiddag. Voor leerlingen die moeten wachten op het vertrek van de bus of die al vroeg aanwezig zijn, is er de mogelijkheid om onder begeleiding van een docent, te relaxen, spelletjes te doen, wat te drinken…. en natuurlijk huiswerk te maken.


 • Clusiusleerlingen krijgen bezoek van Somalische vluchteling Asad Osman

  VluchtelingenWerk Noordwestholland gaf in de week van de vrede (20-28 september) voorlichting aan middelbare scholieren.. Vluchtelingen kwamen in de klas hun verhaal vertellen. Ook het Clusius College Castricum werd bezocht. Bij 2e klas leerlingen vertelde Somalische vluchteling Asad Osman (32) in de klas zijn verhaal. Dat maakte een enorme indruk.


 • Ondernemende Clusiusleerlingen uit Castricum halen 1100 euro op voor goede doel

  De afgelopen weken hebben de twee ondernemersklassen van het Clusius College Castricum ruim € 1100,- opgehaald voor stichting Health[e]Foundation en hun project in Rwanda. Deze leerlingen hebben door middel van verschillende inzamelingsacties geld opgehaald.


Vestigingen VMBO