Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Castricum

Nieuws


 • Start Clusius College Castricum vraagt wat flexibiliteit

  Met man en macht wordt er gebouwd aan de vernieuwing van het Clusius College Castricum. In de zomer is tegen de klippen op gewerkt om de nieuwe lokalen tijdig af te krijgen en in een gedeelte van het oude deel de nodige aanpassingen te doen. Een grote ploeg schoonmakers heeft het gebouw flink opgepoetst en geboend. Maandag 18 augustus was er een flinke klusdag voor het hele docententeam. Kasten inruimen, lokalen inrichten, alles klaar maken om de leerlingen te kunnen ontvangen. Lokalen zijn veranderd, sommige zijn er niet meer, anderen zijn nieuw.


 • Clusius wil af van boterhamzakjes

  Bron: dichtbij.nl Leerlingen uit de vierde klas van de werkgroep Ecoschools - het internationale keurmerk voor duurzame scholen - op het Clusius College Castricum, hebben broodtrommels uitgedeeld aan de brugklasleerlingen van hun school. De actie is bedoeld om het gebruik van boterhamzakjes en daarmee dus het plastic afval te verminderen.


 • Clusius leerlingen in actie voor project in Rwanda

  De vmbo-leerlingen uit de ondernemersklas (3K) van het Clusius College Castricum kregen gistermiddag een voorlichting van twee vertegenwoordigers van stichting Health[e]Foundation. Een non-profit organisatie die dit jaar meedoet aan de Damloop by Night sponsorloop op 20 september om geld in te zamelen voor hun project in Rwanda.


 • Verbouwing Clusius College Castricum

  Dat het Clusius College Castricum verbouwt, is duidelijk te zien als je over de Oranjelaan in Castricum rijdt. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk? Wat staat de leerlingen maar ook de omwonenden te wachten de komende tijd. En waarom wordt er verbouwd?


 • Clusiusleerlingen fleuren woonzorgboerderij Reigershoeve op

  Woensdag 21 mei zijn 3e klas leerlingen van het Clusius College Castricum naar woonzorgboerderij de Reigershoeve in Heemskerk geweest tijdens hun praktijklessen Plantenteelt. De Reigershoeve is een prachtig gelegen, ruim opgezet centrum waar demente bejaarden wonen. Ze hebben er een grote tuin, een mooie kas en dieren. De Clusiusleerlingen hebbende plantenbakken gevuld met eenjarige plantjes die door de leerlingen zelf gekweekt zijn in de loop van het jaar. De leerlingen vonden het vullen van de plantenbakken met als publiek de bewoners -die enthousiast op alles reageerden- erg leuk, dankbaar en leerzaam!