Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Castricum

Nieuws

Clusius College: groen is overal in jouw wereld


 • Clusius Castricum haalt € 600 statiegeld op voor Zipp your lip

  Op donderdag 3 april hebben alle tweede klassen van het Clusius College Castricum het mooie bedrag van 600 euro aan statiegeldflessen opgehaald in diverse buurten in Castricum. Dit in het kader van de actie Zipp your lip. Een actie waarbij leerlingen door gesponsord te vasten en andere activiteiten geld inzamelen. Het geld dat wordt ingezameld gaat naar World Vision, de organisatie achter Zipp your lip. Zij zorgen ervoor dat er in Afrikaanse dorpen putten voor schoon drinkwater en irrigatie aangelegd worden en dat kinderen naar school kunnen gaan.


 • Burgemeester Mans bekijkt veel mooie eindexamenpresentaties op Clusius Castricum

  Afgelopen vrijdag werden op het Clusius College Castricum de presentaties gehouden van het Sectorwerkstuk (GL) en de gezamenlijke presentatie van eindexamenleerlingen B en k in de vakken Voeding & Bloem.


 • Clusius College Castricum krijgt bronzen keurmerk Ecoschool

  Bron: Dichtbij.nl. Het Clusius College Castricum heeft na een visitatie op school het bronzen certificaat van Eco-Schools ontvangen. Eco-Schools het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Er zijn wereldwijd 43.000 deelnemende scholen in 65 landen.


 • Grote Clusiustaart gewonnen door Jasmijn van basisschool de Sleutelbloem te Beverwijk

  Groep 8 van basisschool de "Sleutelbloem" in Beverwijk stond laatst een lekkere verrassing te wachten. Een van de leerlingen uit groep 8, Jasmijn, was in januari naar de Open Dagen van het Clusius College Castricum geweest en had bij het vak Bloemschikken meegedaan aan een prijsvraag. In het Bloemlokaal stonden tien verschillende bloemen waarvan de kinderen de juiste naam mochten opschrijven. Degene die alle tien de namen goed had kon een taart voor zijn of haar klas winnen. Dat is natuurlijk een leuke uitdaging!


 • 2e kamerlid Ruder Heerema komt naar Clusius College Castricum om in gesprek te gaan met Clusius leerlingen

  Op vrijdag 14 maart komt 2e kamerlid VVD, Rudmer Heerema, naar het Clusius College Castricum om het gesprek aan te gaan met een aantal leerlingen van de school. In deze tijd van verkiezingen en billboards met fraaie posters van politieke partijen kunnen leerlingen haast niet om politiek heen. Het doel van het bezoek van het 2e kamerlid is dan ook scholieren betrekken bij- en vertellen over politiek.