Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Castricum

Nieuws

Clusius Talenten

Op onze school zijn er veel leerlingen met diverse talenten. Een paar van deze talenten hebben we in de spotlights gezet. Klik hier op de link om meer over onze toppers te lezen. 


 • Open dagen Clusius College Castricum druk bezocht

  Met een mooi vernieuwd schoolgebouw en met het, voor de 4e keer verkregen, predicaat Excellente School waren zowel de vele leerlingen als docenten en ondersteunend personeel trots op alles wat getoond kon worden. Ondanks het slechte weer waren er veel bezoekers. Ouders, verzorgers, oma's en opa's en vooral veel leerlingen uit groep 8 en zelfs uit groep 7 kwamen kijken wat het Clusius College Castricum te bieden heeft.


 • Clusius College Castricum voor vierde keer excellent!

  Het Clusius College Castricum is al sinds 2012 in het bezit van het predicaat Excellente School. Het predicaat geldt als de Michelinster binnen het onderwijs en heeft betrekking op de basisberoepsgerichte leerweg*(bb). Het geldt nu voor de komende drie jaar. De jury heeft haar oordeel gebaseerd op aangeleverde gegevens van de school gevolgd door een bezoek waarbij alle betrokken groepen (leerlingen, docenten, ondersteunend personeel) en inspectierapporten zijn bekeken. Patricia Bleeker ontving tijdens een feestelijke bijeenkomst in de middagpauze, uit handen van wethouder Hollenberg, het predikaat Excellente School.


 • Clusius College en Rabobank samen in de 'thee’

  Al jaren stimuleren het Clusius College Castricum en de Rabobank samen jong ondernemerschap. Denk maar aan de kraam van ‘Echt Clusius’ op de vrijdagmarkt. Onlangs tekenden het Clusius College Castricum en de Rabobank een overeenkomst waarin ze hun partnerschap vastleggen tot einde schooljaar 2017-2018. Belangrijk onderdeel van de samenwerking: thee uit Kenia.


 • Beroepenmarkt voor 3e en 4e jaars leerlingen

  Eind november werd op het Clusius College Castricum voor de leerlingen uit de leerjaren 3 en 4 en hun ouders een beroepenmarkt gehouden. Voorlichters van mbo-opleidingen uit diverse sectoren waren vertegenwoordigd. Met veel informatie en voorlichtingsmateriaal, konden de leerlingen een goede indruk krijgen van de te volgen opleidingen. Deze beroepenvoorlichting is bedoeld als eerste kennismaking met het mbo en is onderdeel van LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding).


 • Clusius leerlingen treden op in het Engels tijdens de diploma uitreiking van Anglia

  De Anglia examens op het Clusius College Castricum waren ook dit jaar weer een groot succes met een slagingspercentage van 100 %! Het behalen van de diploma’s werd op bijzondere wijze gevierd. Deze leerlingen hebben op deze twee avonden in samenwerking met acteurs van de Phileas Fogg Theatre Company uit Engeland shows in elkaar gezet en opgevoerd voor ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen en andere belangstellenden. En natuurlijk werd dit helemaal in het Engels gedaan!


Vestigingen VMBO

 

Activiteiten

Open avond 2016

Voor onze mbo-opleidingen is er woensdagavond 13 april een open avond. Van 18.30 tot 21.00 uur kun je deze avond een kijkje nemen op onze vestigingen in Alkmaar, Hoorn of Schagen. Tot ziens!

»