Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Alkmaar

Nieuws


 • Bron: NHD editie Alkmaar. Leerlingen schrijven duizend kaarten voor gevangenen.

  Raif Badawi kan binnenkort een heleboel kaarten verwachten van leerlingen van het Clusius College in Alkmaar. Badawi is een blogger uit Saudi Arabië die zeshonderd zweepslagen kreeg omdat hij de rol van religie in zijn land bekritiseert. Hij zit nog steeds in de gevangenis. De schrijfactie is georganiseerd door Amnesty en Mira Dissen, docent bij het Clusius College. Gisteren en vandaag schrijven 278 leerlingen ruim duizend kaarten aan Badawi en andere gevangenen die vastzitten vanwege hun mening.


 • Clusius College Alkmaar steunt LHTB-jongeren

  Leerlingen, studenten en medewerkers dragen op 11 december paars. Meer dan 500 scholen in heel Nederland doen mee aan de Paarse Vrijdag 2015.


 • Data om te noteren: leerling-middagen, ouder informatieavond en aanmelden

  Wil je, naast het bezoek aan ons open huis, ook nog eens de school onder 'normale' omstandigheden bekijken dan kan dat tijdens onze leerling-middagen.


 • ’Waar kom jij je bed voor uit?’

  Bron: NHD Niet meer ’hier heb je wat boekjes met studies en beroepen’, maar eerst vragen als ’wie ben je?’, ’wat wil je?’ en ’wat kun je?’. Een aanpak waar ze bij de acht vestigingen van het Clusius College in Noord-Holland al langer mee werken. Om dit te structureren is de groenschool, als 200e van Nederland, aan de slag gegaan met studiekeuzebegeleidingsmethode Qompas.


 • Speeddate met het bedrijfsleven

  Afgelopen week hebben leerlingen uit klas 4 samen met hun mentor en decaan de activiteit speeddaten uitgevoerd. De opkomst was groot, de sfeer was gemoedelijk, de hapjes en drankjes die door de leerlingen zijn gemaakt, waren prima voor elkaar en de leerlingen hebben serieuze gesprekken gevoerd met de aanwezige beroepsbeoefenaars. Onze complimenten aan de organisatie, volgend jaar zetten we speeddaten weer op de agenda!


Vestigingen VMBO
Activiteiten

BPV-gegevensformulier

Als je stage loopt of binnenkort stage gaat lopen, klik dan hier om het BPV-gegevensformulier in te vullen

»