Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Alkmaar

Nieuws


 • Start vmbo-project Klas op Wielen

  Vanaf maandag 31 augustus kunnen kinderen met ernstig meervoudige handicaps ook meedoen met hun leeftijdsgenoten bij het vmbo. Vanaf 2011 ondersteunt de stichting Klas op Wielen in Alkmaar al diverse jonge kinderen met ernstig meervoudige handicaps bij een basisschool.


 • Gezonde schoolkantine schaal voor Clusius College Alkmaar

  Met het nieuwe gebouw van Clusius College Alkmaar heeft ook de schoolkantine een flinke metamorfose ondergaan. De verkoop aan de balie, de presentatie van de producten, het ziet er allemaal fraai uit. De uitstraling is frisser en moderner. Niet alleen aan de uitstraling is gewerkt. In samenwerking met Markies Catering is er ook hard gewerkt om het aanbod te laten voldoen aan de richtlijnen van De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum. Hiermee hadden wij voor ogen om liefst nog dit schooljaar de “Schoolkantine Schaal” te behalen. En dat is gelukt. Het assortiment voldoet ruimschoots aan de voorwaarden die gesteld worden door het Voedingscentrum. Een mooie score. Hiermee is de “Schoolkantine Schaal” behaald. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.


 • Leerlingen Clusius presenteren ontwerp natuurspeeltuin

  Leerlingen van 4 vmbo van het Clusius College Alkmaar presenteerden woensdag 11 maart in De Trog met trots hun klassikaal gemaakte ontwerp en maquette voor de natuurspeeltuin op landgoed Willibrordus van GGZ NHN. Als basis voor hun ontwerp hebben ze op een eerder moment het moodboard van groep 7 van de Paulusschool uitgekozen.


 • Trots zijn op wat je doet

  Scholen doen vaak hun uiterste best om hun Open Dag kenbaar te maken aan belangstellenden. Websites, de kranten en koeienletters achter de gevelramen die de datum van de aankomende kijkdagen rondbazuinen. Kom ook! Dat is de boodschap. En dat hebben we gedaan. We kwamen en zagen bij het Clusius College. Natuurlijk, op open dagen van scholen krijg je het mooiste van het mooiste voorgeschoteld. Een concentraat van het zoet. Logisch. Voor het Clusius College lijken dergelijke evenementen overigens een inkoppertje. De nieuwe locatie is een pareltje en een groot deel van de vakken laat zich op een prachtige manier uitstallen. Bloemen, kunst, food, technologie, leerlingen in labjassen rondom microscopen en afgesloten petrischaaltjes.


 • Clusius College; Oogverblindend mooi

  Verandering. Transparantie, open leercentra, zorgprofielen, curicula. Onderwijs is altijd in beweging. Een constante verandering. Krijtjes worden whiteboardmarkers, schoolborden digitaal en grauw groene klaslokalen ontpoppen zich tot kleurrijke sensor-gestuurde inspiratie-ruimten. Het nieuwe Clusius College Alkmaar is een aanwinst voor leerlingen, docenten en de stad.


Vestigingen VMBO
Activiteiten

BPV-gegevensformulier

Als je stage loopt of binnenkort stage gaat lopen, klik dan hier om het BPV-gegevensformulier in te vullen

»