Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Alkmaar

Nieuws


 • Inschrijven reünie Clusius College Alkmaar

  Op vrijdagavond 15 april 2016 is er een reünie voor (oud)-leerlingen en medewerkers van Clusius College Alkmaar (vmbo en mbo) en haar voorgangers. Afgelopen week is de website met informatie over de reünie de lucht in gegaan. Klik op lees verder om naar deze website te gaan. Daar kun je je ook aanmelden.


 • Bron: NHD editie Alkmaar. Leerlingen schrijven duizend kaarten voor gevangenen.

  Raif Badawi kan binnenkort een heleboel kaarten verwachten van leerlingen van het Clusius College in Alkmaar. Badawi is een blogger uit Saudi Arabië die zeshonderd zweepslagen kreeg omdat hij de rol van religie in zijn land bekritiseert. Hij zit nog steeds in de gevangenis. De schrijfactie is georganiseerd door Amnesty en Mira Dissen, docent bij het Clusius College. Gisteren en vandaag schrijven 278 leerlingen ruim duizend kaarten aan Badawi en andere gevangenen die vastzitten vanwege hun mening.


 • Clusius College Alkmaar steunt LHTB-jongeren

  Leerlingen, studenten en medewerkers dragen op 11 december paars. Meer dan 500 scholen in heel Nederland doen mee aan de Paarse Vrijdag 2015.


 • Data om te noteren: leerling-middagen, ouder informatieavond en aanmelden

  Wil je, naast het bezoek aan ons open huis, ook nog eens de school onder 'normale' omstandigheden bekijken dan kan dat tijdens onze leerling-middagen.


 • ’Waar kom jij je bed voor uit?’

  Bron: NHD Niet meer ’hier heb je wat boekjes met studies en beroepen’, maar eerst vragen als ’wie ben je?’, ’wat wil je?’ en ’wat kun je?’. Een aanpak waar ze bij de acht vestigingen van het Clusius College in Noord-Holland al langer mee werken. Om dit te structureren is de groenschool, als 200e van Nederland, aan de slag gegaan met studiekeuzebegeleidingsmethode Qompas.


Vestigingen VMBO
Activiteiten

Open avond 2016

Voor onze mbo-opleidingen is er woensdagavond 13 april een open avond. Van 18.30 tot 21.00 uur kun je deze avond een kijkje nemen op onze vestigingen in Alkmaar, Hoorn of Schagen. Tot ziens!

»