Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Alkmaar

Nieuws


 • Speeddate met het bedrijfsleven

  Afgelopen week hebben leerlingen uit klas 4 samen met hun mentor en decaan de activiteit speeddaten uitgevoerd. De opkomst was groot, de sfeer was gemoedelijk, de hapjes en drankjes die door de leerlingen zijn gemaakt, waren prima voor elkaar en de leerlingen hebben serieuze gesprekken gevoerd met de aanwezige beroepsbeoefenaars. Onze complimenten aan de organisatie, volgend jaar zetten we speeddaten weer op de agenda!


 • Feestelijke opening Clusius College Alkmaar

  Afgelopen vrijdag werd het nieuwe pand van Clusius College Alkmaar feestelijk geopend. De voorzitters van de drie brancheorganisaties, Jan-Pieter Janssen (AOC-Raad), Jan van Zijl (MBO Raad) en Paul Rosenmöller (VO-raad) voerden de officiële openingshandeling uit. Ballonnen kwamen als regen uit de lucht onder de muzikale tonen van ‘A brand new day’ (Diana Ross).


 • Attentie voor buurtbewoners

  Leerlingen van het Clusius College vmbo Alkmaar hebben deze week een attentie voor de buurtbewoners rondgebracht. Een groeizakje voor Oost-Indische kers met een begeleidend schrijven viel op meer dan 500 deurmatten in de wijk waar de school staat. Het cadeautje staat symbool voor de opbloei van de school, de groei van de leerlingen en het geduld van de mensen in de wijk. Met dit gebaar wil de school de buurtbewoners bedanken voor hun begrip voor eventuele overlast door de werkzaamheden rondom de verbouwing van de school de afgelopen twee jaar. Deze week worden de laatste parkeervakken gelegd; dan hoeven er geen auto’s meer in de buurt worden geparkeerd.


 • Beeld 'De Handslag' terug op oude plek

  Afgelopen week is op het schoolterrein van het Clusius College vestiging Alkmaar het beeld 'De Handslag' geplaatst. Het beeld is een ontwerp van de beeldhouwer Willem Commandeur en is vervaardigd naar aanleiding van de bouw van de voormalige Rijks Middelbare Landbouwschool aan de Bergerweg.


 • Humanitair Oorlogsrecht treft ons allemaal

  Je vecht mee in een oorlog. Mag je schieten op ongewapende militairen? Op kindsoldaten? En hoe zit dat met gebouwen? Natuurlijk mag je een wapenopslag uitschakelen. Geldt dat ook voor scholen? En ziekenhuizen? Om de deelnemers aan het denken te zetten, zit de voorlichting Humanitair Oorlogsrecht (HOR) vol met vragen. En de juiste antwoorden, natuurlijk.


Vestigingen VMBO
Activiteiten

Open dagen 2016

De data voor de open dagen in 2016 zijn weer bekend. Dit schooljaar kun je ons bezoeken op vrijdagavond 29 januari, zaterdagochtend 30 januari (beide data voor zowel vmbo als mbo) en woensdagavond 13 april (voor het mbo). Klik op het pijltje hieronder voor de exacte tijden.

»