Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Alkmaar

Nieuws


 • De Clusius app is online

  Vanaf vandaag is de Clusius app te downloaden via de Play Store en de App Store. Deze app geeft informatie over het vmbo en mbo onderwijs van het Clusius College. Tevens is er een overzicht van onze open dagen en onze locaties.


 • Clusius College goed vertegenwoordigd op Landbouwdag 2014

  Aan Rien van Tilburg, voorzitter College van Bestuur van het Clusius College vanmorgen de eer om de 'Landbouwdag Alkmaar' te openen. Tijdens zijn toespraak werd hij vergezeld door de studenten en paarden van de opleiding Paardenhouderij die vlak daarvoor gekeurd waren. Ondanks het slechte weer hing er een goede sfeer en was er veel publiek op de been.


 • Eind- PvB “Vlieg er maar in” op landgoed Willibrordus.

  Clusius College Alkmaar heeft al enkele tijd een samenwerking met GGZ- Willibrordus. De 4e klassen van het vmbo hebben in de pta-week (programma van toetsing en afsluiting) een afsluitende Proeve van Bekwaamheid (PvB) uitgevoerd op landgoed Willibrordus, met de naam “Vlieg er maar in!” Het is een brede PvB met daarin de onderdelen dier, plant groen en techniek verwerkt. De vmbo-leerlingen kregen de opdracht om duurzame dierenverblijven te gaan maken voor op het terrein van Willibrordus. Het gaat o.a.om nestkastjes voor zangvogels, vlinderkasten, insectenkasten en vleermuizenkasten.


 • Leerlingen aan de slag in de Geestmerambacht in het kader van maatschappelijke stage

  Afgelopen week hebben onder een stralend voorjaarszonnetje ca. 45 tweedejaars vmbo-leerlingen van het Clusius College Alkmaar een dagdeel stage gelopen in de Geestmerambacht. De werkzaamheden bestonden uit het rooien van voornamelijk populieren in de stakenfase waardoor het beplantingsvak meer ruimte kreeg voor toekomstbomen. Een voorbeeld van de stammetjes waren vooraf aan de leerlingen op school laten zien. Hierdoor wisten ze hoe de stam van een populier eruit ziet. Na een korte instructie konden de leerlingen dan ook snel aan de slag wat geen straf was met zulk mooi voorjaarsweer. De motivatie bij de leerlingen was hoog en ze hebben prima werk geleverd!!


Vestigingen VMBO
Activiteiten

Open huis Clusius College

Op vrijdag 30 januari van 18.30 tot 21.00 uur en zaterdag 31 januari van 10.00 tot 13.00 uur is er weer open huis bij het Clusius College voor vmbo-groen en mbo-opleidingen.

»