Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Alkmaar

Nieuws


 • Trots zijn op wat je doet

  Scholen doen vaak hun uiterste best om hun Open Dag kenbaar te maken aan belangstellenden. Websites, de kranten en koeienletters achter de gevelramen die de datum van de aankomende kijkdagen rondbazuinen. Kom ook! Dat is de boodschap. En dat hebben we gedaan. We kwamen en zagen bij het Clusius College. Natuurlijk, op open dagen van scholen krijg je het mooiste van het mooiste voorgeschoteld. Een concentraat van het zoet. Logisch. Voor het Clusius College lijken dergelijke evenementen overigens een inkoppertje. De nieuwe locatie is een pareltje en een groot deel van de vakken laat zich op een prachtige manier uitstallen. Bloemen, kunst, food, technologie, leerlingen in labjassen rondom microscopen en afgesloten petrischaaltjes.


 • Nieuw inschrijfformulier staat online

  Ons nieuwe inschrijfformulier staat online. Klik op lees meer om het formulier rechtstreeks te openen....


 • Data om te noteren: leerling-middagen, ouder informatieavond en aanmelden

  Ben je na het bezoek van onze open dagen enthousiast over onze school maar wil je het ook nog eens onder 'normale' omstandigheden bekijken dan kan dat tijdens de leerling-middagen.


 • Clusius College; Oogverblindend mooi

  Verandering. Transparantie, open leercentra, zorgprofielen, curicula. Onderwijs is altijd in beweging. Een constante verandering. Krijtjes worden whiteboardmarkers, schoolborden digitaal en grauw groene klaslokalen ontpoppen zich tot kleurrijke sensor-gestuurde inspiratie-ruimten. Het nieuwe Clusius College Alkmaar is een aanwinst voor leerlingen, docenten en de stad.


 • Clusius College voorziet basisscholen in Noord-Holland van peren

  Maar liefst 120 basisscholen hebben zich aangemeld voor de perenactie van het Clusius College waarbij deze week 35.000 peren voor de leerlingen zijn afgeleverd. De actie die in samenwerking met The Greenery, de afzetorganisatie van 650 telers is opgezet, heeft als belangrijkste doel, de telers in Noord-Holland te steunen die hard worden getroffen door de Russische boycot van groenten en fruit uit Nederland. Daarnaast willen we via deze actie de peer als streekproduct én gezonde snack bij leerlingen en hun ouders bekendheid geven.


Vestigingen VMBO
Activiteiten

15 april open avond mbo

Op woensdagavond 15 april is er open avond voor al onze mbo-opleidingen. Je bent van harte welkom tussen 18.30 en 21.00 uur in Alkmaar, Hoorn en Schagen

»