Jouw wereld Jouw toekomst
VMBO-Alkmaar

Nieuws

Clusius College: groen is overal in jouw wereld


 • Geslaagden Clusius College Alkmaar

  De examen zitten er alweer een tijdje op en daarna braken weken van spanning aan. Voor deze leerlingen (klik op lees meer) van het Clusius College Alkmaar is afgelopen week het verlossende woord gekomen. Zij zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd!


 • Eind- PvB “Vlieg er maar in” op landgoed Willibrordus.

  Clusius College Alkmaar heeft al enkele tijd een samenwerking met GGZ- Willibrordus. De 4e klassen van het vmbo hebben in de pta-week (programma van toetsing en afsluiting) een afsluitende Proeve van Bekwaamheid (PvB) uitgevoerd op landgoed Willibrordus, met de naam “Vlieg er maar in!” Het is een brede PvB met daarin de onderdelen dier, plant groen en techniek verwerkt. De vmbo-leerlingen kregen de opdracht om duurzame dierenverblijven te gaan maken voor op het terrein van Willibrordus. Het gaat o.a.om nestkastjes voor zangvogels, vlinderkasten, insectenkasten en vleermuizenkasten.


 • Leerlingen aan de slag in de Geestmerambacht in het kader van maatschappelijke stage

  Afgelopen week hebben onder een stralend voorjaarszonnetje ca. 45 tweedejaars vmbo-leerlingen van het Clusius College Alkmaar een dagdeel stage gelopen in de Geestmerambacht. De werkzaamheden bestonden uit het rooien van voornamelijk populieren in de stakenfase waardoor het beplantingsvak meer ruimte kreeg voor toekomstbomen. Een voorbeeld van de stammetjes waren vooraf aan de leerlingen op school laten zien. Hierdoor wisten ze hoe de stam van een populier eruit ziet. Na een korte instructie konden de leerlingen dan ook snel aan de slag wat geen straf was met zulk mooi voorjaarsweer. De motivatie bij de leerlingen was hoog en ze hebben prima werk geleverd!!


 • Gewaardeerde collega Jan Koenis overleden

  Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega Jan Koenis Jan was al 35 jaar een gewaardeerde en geliefde collega die zijn werk met veel plezier en toewijding uitvoerde. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Wij, collega’s en leerlingen, zullen zijn aanwezigheid bijzonder missen. Wij wensen Tien, kinderen, familie en vrienden veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.


 • Leerling-middagen, ouder informatieavond en aanmelden: data om te noteren

  Open dagen gemist en nieuwsgierig naar vmbo-groen? Nieuw op het vmbo in Alkmaar zijn de leerling-middagen, op woensdag 5 en 12 februari van 13.30 tot 15.30 uur. In de vorm van een praktijkles kunnen groep 8-leerlingen kennismaken met vmbo-groen. Aanmelden voor de leerling-middag kan bij mevrouw Hondijk. E-mailadres staat verder in dit bericht (klik op lees verder) Donderdag 20 februari is er een ouder informatieavond. Inloop vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur. Tijdens deze avond wordt ons vmbo-groen gepresenteerd en is er gelegenheid om specifieke vragen te beantwoorden. In de aanmeldingsweek is de school op maandag 17 en dinsdag 18 maart ’s avonds ook open. Indien gewenst, is er direct gelegenheid om bijzonderheden te bespreken.